Punktlackering

Punktlackering innebär i stort sett vad det låter som – du lackar här endast om den del av bilen som har skadats. Detta är ett alternativ som är både snabbare, billigare och miljövänligare än att lackera om hela bilen, och kan användas vid bland annat mindre bucklor, skadade stötfångare, repor, eller andra skador som förstört en del av lacken.

I en artikel från Mekonomens Enklare billiv skriver man att det är viktigt att en lackskada åtgärdas direkt, annars kan rost bildas och förvärra problemet ytterligare. Men de lyfter även att många lackskador kan du ordna själv, och att det är enklare än man tror. Du måste bland annat rengöra ytan ordentligt, och inhandla lackstift samt även sandpapper om det är en större skada där lös färg och rost kommer behöva tas bort. Hela guiden hittar du i artikeln här.

Men vill du inte ordna problemet själv kan du såklart vända dig till en verkstad. Kostnaden kommer variera beroende på hur stor skadan är och vilken verkstad du vänder dig till, men det är helt klart ett billigare alternativ än att lackera om hela bilen. Du behåller även på så vis mer av bilens originallack. För att få en korrekt prisbild föreslår vi att du åker in med bilen till en verkstad och hör hur mycket de tar.

Tänk på att kolla upp kostnaden innan du blandar in försäkringsbolaget, då reparationen inte behöver kosta så mycket och den kan därmed understiga självrisken på din försäkring. Vi jobbar tätt med försäkringsbolagen och har egna kontaktpersoner som kan hjälpa dig snabbt. Slå en signal eller maila oss bilder på din skada så kan vi rekommendera dig hur det bäst går att åtgärda skadan.

Om skadan är extra stor så kan det ibland vara aktuellt att köpa en ny bildel. Vi har ett brett nätverk med olika plåtslagerier och bilskrotar så ofta kan vi få tag på originaldelar till mycket rimliga priser. Även mer ovanliga bilmodeller kan vi ofta ordna fram delar till så hör av dig redan idag om du har en gammal bil med en skada som behöver åtgärdas.