Motorcyklar

Äger du en motorcykel som du vill lackera om är självklart det möjligt också! Precis som med bilar så varierar det här beroende på modell, behovet av förarbete, färg o.s.v. Det är här inte helt ovanlig att man utför arbetet själv, vilket däremot förutsätter att man har koll på bland annat just förarbetet för att det ska bli riktigt bra. Om du är oerfaren men vill pröva på att lackera din motorcykel själv är ett tips att söka runt på internet bland forum och hemsidor där ett flertal guider finns över hur man ska gå tillväga.

Även om det finns firmor som inriktar sig specifikt på omlackering av motorcyklar, är det sämre om dessa, men det finns gott om lackeringsverkstäder som klarar av flera olika sorters jobb. Några alternativ på verkstäder runt om i landet du kan vända dig till inkluderar:

Enklast här är helt enkelt att du söker upp vad som finns i närheten av dig.

Som alternativ till att lackera om kan du även foliera din motorcykel. Mer om hur just foliering fungerar kan du läsa om på fliken Vinylfolie, men i kort är det en metod som applicerar ett lager av tålig folie på motorcykelns lack, och det kan tas bort om du känner för att återgå till originallacken. Vad som är extra bra med folie är bland annat att det håller i flera år, och under den tiden skyddar du även originallacken. Du får också möjligheten att ge din motorcykel en helt ny look. Man kan här välja mellan alla olika sorters färger, inklusive matt och krom. Och utöver detta kan man även få ett valfritt tryck på vinylen, vilket exempelvis många företag använder sig av. Möjligheterna är i stort sett oändliga, och det kan vara ett alternativ att överväga om du vill ge din motorcykel en ny identitet.